32 reacties geplaatst voor Kees van de Hoef

 1. Beste Familie,

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Kees en veel sterkte toegewenst om het verlies te verwerken en een plaats te geven. De lege plek wordt niet meer ingevuld maar alle goede herinneringen aan Kees zorgen ervoor dat hij niet vergeten wordt.
  Al ruim 11 jaar waren Kees en ik collega’s, maar nog nooit had ik het genoegen om met hem samen te werken tot ongeveer 1,5 jaar geleden toen ik op het project Rabobank kwam te werken. In die periode heb ik Kees leren kennen als een eerlijke, betrokken en hardwerkende collega die voor iedereen tijd nam, luisterde en de jonge enthousiastelingen coachte en stuurde. Hij was altijd het rustpunt op het project en een soort vaderfiguur, waarbij zijn technische ervaring zorgde voor een oplossing als de rest het niet meer wist.

  Die gedachte zullen blijven al is zijn plekje op het kantoor leeg….

  Veel sterkte!

 2. Kees je was een geweldige schoonzoon voor ons.
  We denken steeds aan die leuke trip die jullie maakten bij ons in Zuid-Afrika.

  We zullen je altijd blijven missen.

  Ma en Cor

 3. Lieve Kees,

  Waar je ook bent,
  ik zou het niet weten,
  niet in afstand of tijd te meten,
  maar ik heb je diep in mijn hart,
  daarom ben je zo dichtbij.

  Toon Hermans

  Kanjer rust zacht.

  Liefs Marga

 4. Lieve Kees, jammer dat je zo snel bent gegaan. We zullen je lach, grapjes en rustige standvastigheid missen.

  Veel sterkte gewenst aan Rowin, Ramona en hun families.

  Grt, Arnout, Joyce en Kai

 5. Lieve Rowin, Ramona en andere nabestaanden,

  Zoals jullie op de rouwkaart al schreven; soms is er zo weinig wat je kunt zeggen.
  Wat zal ik Kees gaan missen…. Ik heb Kees, in deze toch al moeilijke tijd met het corona-virus, van een afstand moeten volgen, maar heb toch zo intens met jullie allemaal meegeleefd.
  Ik heb zelf, in 2012, na een vergelijkbaar gevecht, mijn eigen vader verloren. Bij jullie lieve pappa heb ik zelf ook altijd warme vader-gevoelens gehad en ben erg verdrietig dat ik hem nu nooit meer zal zien, zoals jullie dat nu ongetwijfeld ook zijn.
  De tijd heelt alle wonden en het verdriet zal uiteindelijk minder worden, maar vergeten zullen we deze geweldige vader, echtgenoot en vriend nooit!!
  Dankbaar ben ik dat ik Kees heb mogen kennen, hij heeft mijn leven verrijkt en ik vind hem een geweldig, fantastisch persoon.
  Wees trots op het feit dat Kees jullie vader, schoonvader, opa, lieve partner, broer, zwager en schoonzoon heeft mogen zijn en reken erop dat Kees in ieders gedachten zal blijven voortbestaan, we zullen hem nooit vergeten.
  Namens mijn vrouw Petra, onze kinderen Floor en Niels en mijzelf wens ik jullie heel veel sterkte bij het verwerken van jullie verlies en dank jullie allen voor wat jullie voor Kees hebben betekent.

  Heel veel liefs,

  Jochem de Jong,
  Maarssen.

 6. Kees,
  Het afscheid was mooi, bij alle sprekers kwam hetzelfde naar voren; Er bestaat geen lievere, behulpzamere, gezellige en droge humorvolle man als jij. Zo fijn en mooi om te horen hoe goed jij was in je werk en hoezeer je gewaardeerd werd door alle collega’s. De jonkies hebben zoveel van je geleerd. Jij had altijd gelijk en dan won je weer een appeltaart. Zelf heb je dit nooit tegen ons gezegd, bescheiden als je was.

  Wat hebben we altijd gelachen met elkaar. Ik dacht regelmatig, hoe bedenkt hij het. Aan jou hoofd kon je zien daar komt weer een opmerking aan. Je zei veel, maar je zei ook niet alles, dat maakte jou zo mooi. Tot in je laatste dagen heb je me laten lachen.

  Een dierbare herinnering: om 5u in de ochtend een “Wordfeutje” leggen. Elke werkdag op dezelfde tijd. Als ik snel reageerde dan kletsten we even wat en eindigde je met:
  “Ga jij nou nog maar even slapen schone zus, ik spring zo wel vol enthousiasme op mijn stalen ros.”

  Wij gaan hier plezier maken, op elk familie feestje prosecco achterover ‘klokken’ en op je proosten. Doe jij dat boven dan ook?… en geef Irma een dikke knuffel.

  Wat gaan we je missen Kees…
  Voor altijd in ons hart…
  Tot eens…

 7. Just a little bit of peace in my heart

  De regenboog verbergt geen schat
  Oh, geloof me het is waar
  En er is geen brouwsel
  Dat jou jeugd terug zal geven
  Geen mystieke machine die het zand verandert in goud
  Net zoals er geen magisch
  Woord is

  Er is slechts een beetje vrede
  In mijn hart
  Er is slechts een beetje vreugde
  Dat ik af zal geven

  Geen mysterieus brouwsel
  Kan de wond die jij hebt gemaakt
  Hebt Helen
  Slechts tijd zal ons vrede geven

  Golden Earring

  Dag lieve Kees
  Jij bent voor mij Golden Earring, Rocker,
  Kim Wilde, Feijenoord, FC Utrecht, Bier met balgehakt, het liefst 2 nee 3 toch 4.

  Lieve Rowin en Ramona, Dank jullie wel dat ik heb mogen spreken. Het is een hele eer.

  Maarten en ik hebben heel fijn met Kees kunnen praten. Ook over jullie en onze kinderen. Met zijn drieën zijn wij heel trots op jullie. Omdat jullie fantastische zelfstandige volwassen mensen zijn geworden. Kees en Irma hebben jullie een fijne opvoeding gegeven.

  Liefst Ebelien

 8. Mijn lief , mijn alles , je was en blijft in mijn hart de liefste man van de hele wereld . Ik mis je !

 9. Diep geraakt door dit grote verlies kunnen wij iedereen, familie, vrienden en bekenden alleen maar alle sterkte toewensen om dit een plaats te mogen gaan geven.

  Wij denken aan jullie.

 10. Ik wens zijn kinderen tineke en nabestaanden veel sterkte toe heb kees leren kennen als een toffe vent rust zacht

 11. Lieve Rowin, Jamilla en overige familie,

  Heel veel sterkte gewenst met het verlies van jullie vader, schoonvader, opa, partner, ….

  We denken terug aan de leuke avonden met Kees (en Irma) bij onze buurtjes en bij de vele evenementen in het oude dorp en aan zijn mooie droge humor.
  Rust zacht Kees!

 12. Lieve ome Kees,
  Bedankt voor de leuke tijd, ik hoop dat je nu gelukkig bent met Irma.
  Liefs Jarick

  Lieve ome Kees,
  Ik ga je heel erg missen.
  Liefs Bodien

  Toen ik een klein jongetje was kwam je al bij ons over de vloer op de Sumatralaan in Zeist. Wat ik me van je herinner in die tijd is dat je een Datsun reed, je had een grote hamer achter de bestuurderstoel zodat de stoel niet naar achter klapte. Ik mocht de auto ook weleens wassen en begon dan met de wielen en dan pas de rest. Hij werd daardoor smeriger dan schoner (hoorde ik jaren later).
  Tijdens de schoolvakantie mocht ik vaak bij jullie logeren in Zeist en namen jullie mij mee naar o.a. pretparken, vooral Walibi in België is mij bijgebleven en vond het altijd gezellig. Toen ik wat ouder werd kwam ik regelmatig een bakkie doen (zei je altijd moet je een baakkiie jochie).
  Wat betreft de klusjes in huis kon ik altijd op je rekenen en dat ging meestal wederzijds. Het samen werken ging altijd relaxt en gezellig. Jammer dat onze laatste klus jullie appartement is geweest.
  Ik ga je missen Kees en bedankt voor je behulpzaamheid en ondersteuning.

  Groet Ron

  Lieve Kees,

  Wat moeten we zonder jou. Je had zoveel verdriet om Irma, dat zagen we vooral als je bij onze familie was, maar je ging toch mee met etentjes, dat was erg fijn. Irma was de vrolijke spil van de familie en jij was de Pater Familias. Als er iets was dan werd jij gebeld, oma belde niet haar eigen zoons, maar jou. Want jij wist altijd raad met je rustige voorkomen. Onze kinderen waren kind aan huis bij jou en Irma, hun favoriete oom en tante. Dank dat je deur altijd open stond voor hen.

  Wat zal je gemist worden, door zovelen. Je kinderen en kleinkinderen, je broers en schoonzussen, Tineke en al die andere mensen. Wat fijn dat je de laatste jaren met Tineke samen hebt kunnen genieten van leuke dingen. We zijn dankbaar dat Tineke jou de laatste maanden heeft verzorgd.
  We zullen er zijn voor je kinderen zoveel als we kunnen, dat weet je.

  Dag lieve Kees. We houden van je en zullen je enorm missen. Maar het troost ons te weten dat je nu bij je lieve Irma bent. Dat jullie nu samen daarboven genieten van alles wat hier beneden gebeurt.

  Dikke knuffel Hedie

 13. Lieve Kees,

  Wat een groot verlies!

  Maar weinig ontmoet je in je leven iemand waarvan je denkt wat een geweldige kerel is dat! Jij was er zo één die je nooit gaat vergeten. Je was een geweldige steun voor me toen het hard nodig was! Realistisch, eerlijk en oprecht maar ook samen met Irma, er vooral voor je zijn! Iemand waar je van op aan kunt. Hier blijf ik je eeuwig dankbaar voor!

  Je was er altijd voor een ander, wat een gemis zeker voor je lieve kinderen en kleinkinderen.

  Gelukkig troost me het gevoel dat ze je boven liefdevol zullen ontvangen…
  Dag lieve Kees, doe ze daar de lieve groetjes van me

  Veel sterkte en liefs voor Rowin, Jamilla, Ramona, Maurice, Xavi en Chloé, Tineke en familie

  Liefs Piet en Gerda

 14. Woorden schieten te kort, een groot gemis!

  Ontzettend veel sterkte en wij zijn in gedachte bij jullie.

  Ramoon, weet dat wij er altijd voor jou zijn.

  Rust zacht lieve Kees.

  Veel liefs Marlous en Lindy

 15. Lieve Kees,

  Ik kende je destijds alleen van dansschool De Rijk, de dansavondjes op zaterdag en het gezellige praatje aan de deur voor het naar huis gaan. Gedurende 20 jaar heette je “Henk”…. Bedankt Henk, het was gezellig eej, fijn weekend Henk, tot de volgende keer!
  Je knikte dan, lachte je lachje en wenste ons vervolgens hetzelfde.

  Uiteindelijk kwamen we er dus na 20 jaar achter dat jouw naam Kees was, niet Henk… wat een hilarische anekdote werd dit later 😉

  Kees, zoals ik je twee dagen voor je overlijden nog schreef, ben ik niet iemand van veel woorden. Zodra emotie de overhand neemt, val ik stil. Maar ik wilde je zo graag nog een aantal dingen zeggen… en er was nog maar zo weinig tijd… en vanwege de afstand zag ik je natuurlijk niet zoveel.

  Ik genoot ervan om jou en mijn zusje samen zo gelukkig te zien.
  Beiden met een flinke rugzak (zeg maar gerust een ‘kofferset’) vol met emoties, pijn en verdriet. Maar ook gevuld met mooie en goede dingen; de kinderen, de kleinkinderen, familie en vrienden.
  En ineens was daar die nieuwe ronde, die nieuwe start. Het overkwam jullie!
  En hoe fantastisch was dat?!
  Genieten, gelukkig zijn en en vooral iemand opnieuw onvoorwaardelijk lief kunnen hebben, maar dan in een versie 2.0! Het was bijna te mooi om waar te zijn…

  Jullie leefden alsof iedere dag de laatste kon zijn.
  Het was
  te mooi om waar te zijn.

  Lieve Kees, ik dank je dat ik voor dat hele kleine stukje waarin ik deel mocht uitmaken van jouw leven. Ik dank je voor wie je was en voor wie je voor mij altijd zal zijn.

  Ik wens al jouw dierbaren heel veel sterkte toe.
  Slaap zacht.

  Willeke Klaassen x

 16. Achter elke traan van verdriet,
  Schuilt een glimlach van herinnering…

  Lieve Rowan en Jamilla,

  Wij willen jullie condoleren met dit grote verlies.
  Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.

  Mark, Sandy en Tess van der Hoeven

 17. “iemand moeten missen, komt altijd veel te vroeg”
  immers
  “van lieve mensen krijg je nooit genoeg”

  Wij wensen jullie allemaal enorm veel sterkte, liefde en kracht bij dit enorme verlies.

  Kees kennen wij maar kort als lieve partner van Tineke! Wij zijn dankbaar dat we hem hebben leren kennen. Een rustige, lieve man met een gezellige dosis humor!

  Lieve Kees, rust zacht…..

  respectvolle lieve groet,

  Sjaak, Natasja en Demi

 18. Wij wensen Rowin,Ramona en alle overige familieleden heel veel sterkte kracht en liefde toe met het verwerken van dit grote verlies.

 19. Stil zijn wij………………..
  omdat de juiste woorden soms niet te vinden zijn.

  Sterkte in deze aankomende tijd.

  Henk en Carla.

 20. Lieve Kees,

  Wat een vreemde gedachte dat wij elkaar in september nooit meer zullen feliciteren. Dat wij nooit meer gezellig samen een lekkere koude gele rakker zullen drinken.

  Zo fijn dat we elkaar vorige week nog hebben ‘gesproken’ en op onze manier afscheid hebben kunnen nemen………..

  Het enige positieve is dat je nu geen pijn meer hebt, maar jeetje……….wat is de wereld een ‘goeie vent’ armer zeg!! 😢

  Familie en vrienden, ontzettend veel sterkte en kracht gewenst!

 21. Beste allemaal,

  Hierbij willen wij jullie condoleren met het overlijden van Kees.
  Wij wensen jullie sterkte met dit grote verlies.
  Wij zullen Kees enorm gaan missen.
  Gelukkig hebben Fred en ik al op een eerder moment afscheid van hem genomen, dat geeft nu en gaf toen een goed gevoel.

  Groet Fred en Alma van der Helm

 22. 08-08-2020 wachten op het bericht wat komen gaat….
  (ome) Kees is er niet meer.
  Maar, wat een mooie herinneringen hebben wij nog. Al die jaren in de dansschool en daarbuiten.
  Goede gesprekken, veel gelachen en een traantje gelaten. Van ‘s morgens vroeg tot in de late uurtjes.

  En nu zit je samen met (je geliefde) Irma boven op een wolkje te kijken hoe wij het allemaal doen. Veel plezier! 🙂

  Een laatste groet,
  Arno & Michel

  Rowin, Ramona, Jamilla, Maurice, Hans, Helga, Rijk en Marga; veel sterkte voor nu en de komende weken. -X-

 23. Lieve Rowin,

  Gecondoleerd met het verlies van je vader.
  We wensen je sterkte met dit verlies. Het is heel triest dat je beide ouders zo jong overlijden. Ook sterkte voor de rest van je familie.

  Astrid en Gerrit.

 24. Heel veel sterkte gewenst met het overlijden van jullie vader en opa.
  Rowin en jamilla en verdere familie we leven met jullie mee.

 25. Beste Kees,

  Wat is dit vreselijk snel gegaan,.
  We gaan je humor en gezelligheid enorm missen.

  Rust zacht.

  Leon Marlies esmay en Thomas

 26. Woorden zijn moeilijk te vinden voor het verlies van Kees.

  Ik kan alleen de familie en nabestaanden alle sterkte en kracht wensen met het verwerken van dit grote verdriet.

  Rust zacht lieve Kees!

 27. Ivm de huidige corona-situatie zal de crematieplechtigheid voor Kees in besloten kring plaatsvinden. Wij weten dat er veel mensen zijn die persoonlijk afscheid willen nemen van Kees. Hiervoor bieden wij op woensdag 12 augustus de gelegenheid. We hebben er bewust voor gekozen om dit op 2 verschillende tijdstippen te doen om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in het rouwcentrum aanwezig zijn.

 28. Veel te vroeg, zo oneerlijk, zoveel pijn , zoveel verdriet om Irma, we houden de mooie herinneringen aan de tijd die we hebben gehad.

  Rust zacht.

  Fred en Sylvia de Gier

 29. Kees

  Het is donderdagmorgen (07-05-20), vanmorgen van Rowin gehoord dat Kees zijn hart even stil heeft gestaan. Als ik het aan Marga vertel breek ik even en dwalen mijn gedachten weer af. Naar je strijd nu in het ziekenhuis maar ook naar de mooie momenten die ik met je heb mogen meemaken.
  Ik besluit flarden van mijn leven met jou op papier te zetten, voor Rowin en Ramona.

  Mijn geboorte
  60 jaar geleden leerde Kees mij kennen, ik wist toen nog niet wie hij was. Hij wist wel wat en wie ik was, een jongetje en zijn nieuwe broertje. Volgens onze moeder (Truus van de Hoef – Kemper 14-02-23) zei Kees toen ik werd geboren: “gelukkig is het geen meisje, zijn toch alleen maar krabbe katten”. Dat was Kees op 4,5 jarige leeftijd. Een echte Kees opmerking zouden we nu zeggen. Bondig met humor en met een kern van waarheid!

  Bezoek aan Opa en Oma
  De herinnering die het verst terug gaat is die keer dat ik als 4,5 jarige en jij Kees als 9 jarige van ons huis aan de Aalbersestraat naar opa en oma wandelden in de Gouwestraat. Pa en Ma zouden later op de fiets volgen. Op de Croeselaan moest Kees nodig poepen, pech voor hem want we waren nog zeker wel 30 minuten onderweg. Uiteindelijk zat Kees zijn broek helemaal vol bij aankomst bij opa en oma. Toen pa en ma bij opa en oma arriveerden zaten wij aan de grote tafel die in het midden van de kleine woonkamer stond. Kees durfde niet op te staan, hij had namelijk een onderbroek van oma aangekregen terwijl oma jouw korte broek en onderbroek in een wasje had schoongemaakt. Zie het nog voor me jij in een directoire, dat is gewoon een heel grote ouderwetse dames onderbroek tot aan je knieën, van oma.

  Gisteren, dinsdagavond 9 juni ben ik bij je in het ziekenhuis geweest. Slecht nieuws, je zal niet meer genezen. Je was er redelijk rustig onder, ik niet. Ik vind het echt verschikkelijk te moeten horen dat je niet meer te genezen bent.

  Brommer
  Het enige gemotoriseerde vervoer dat wij thuis hadden was de brommer van pa (Rijk van de Hoef 31-03-25). Hij reed rond op een Kaptein en later een Mobylette. Kees en ik mochten regelmatig een tochtje met hem maken. We reden met de brommer door de hele provincie. Kees vond die brommer wel stoerrrrrr, zelfs zo stoer dat toen hij 16 werd meteen een brommer kocht. Hij had dat geld gespaard door op zaterdag te werken bij de srv-man. Een goud kleurige Yamaha FS1. Een super gaaf ding waar Kees ook super trots op was. Diezelfde brommer zorgde ervoor dat Kees nooit in militaire dienst hoefde. Wat was het geval. Aan het einde van zijn brommer vakantie (1974?)met vrienden reden ze met zijn allen met een aantal brommers naar huis. Tussen Houten en Utrecht kreeg er één pech. Zonder verder na te denken keerde Kees op het weggetje om en werd hij geschept door een auto. Gevolg een dubbele gecompliceerde beenbreuk. Kees moest 1-jaar herstellen, eerst met 2 krukken toen met 1 kruk en nog even zonder krukken proef lopen. In die tijd is Kees ook gekeurd voor militaire dienst. Werd nog niet afgekeurd maar hij moest over 1,5 jaar maar nog eens terug komen. Kees zijn reactie hierop was:”alsof die plaat over 1 1/2 jaar niet meer in mijn poot zit”. De uitslag van de vervolg keuring was inderdaad, afgekeurd voor militaire dienst. Een geluk bij een ongeluk, je had namelijk helemaal geen zin in dat militaire gedoe.

  Ruzie
  Ruzie hadden Kees en ik in onze jonge jaren genoeg. Ik gaf Kees natuurlijk altijd de schuld en Kees was altijd de onschuld zelve. Ging er af en toe wel heftig aan toe.
  Bijvoorbeeld toen Kees op krukken liep agv zijn ongeluk met de brommer. Ook toen presteerden we het om ruzie met elkaar te krijgen. Zou echt niet weten waarover maar op een gegeven moment kwam Kees op mij af gehobbeld en daarbij riep hij “wat moet je nou”. Ik dook maar weg in een hoekje veel te bang hem omver te gooien waardoor hij zijn been nogmaals zou breken.
  Ik was een jaar of 15 / 16 en toen waren deze ruzies opeens voorbij. Hoe dat kan zou ik dus niet weten ;-). We zijn zelfs een keer met elkaar op vakantie geweest, Irma en Marga waren er toen wel bij, gezellig.

  Kamperen
  Een ander mooie anekdote is dat we in 1974 gingen kamperen op de Maarnse Berg in Maarn (bestaat nog steeds). Kees kwam regelmatig langs op zijn goudkleurige Yamaha brommer om een hapje mee te eten en daarna weer naar huis te gaan omdat hij de volgende dag weer moest werken.
  Ook toen al was hij niet zo dol op gewoon avond eten met van die meel ballen, aardappelen. Op een avond in de caravan zat ik met een vriendje aan de ene kant van de tafel en Kees aan de andere kant. Pa en Ma zaten aan de andere kant van de caravan. Het klapraam was open ivm de ventilatie. We aten die avond waarschijnlijk aardappelen met spruitjes en een bal gehakt. De bal gehakt heeft Kees natuurlijk lekker opgepeuzeld maar de rest spuugde hij gewoon door het openstaande raam naar buiten uit. Ik en mijn vriendje waren super verbaasd dat hij dat durfde en konden ons lachen amper inhouden.

  Muziek
  Kees zijn muziek smaak vond ik af en toe wel wat discutabel. Hij had bijna alleen maar singles en verzamel lp’s. Maar toch, hij had ook een paar hele goede lp’s. LA Woman van de Doors bijvoorbeeld met daarop Riders on the Storm. Een stuk of 3 lp’s van de Earring, zoals de lp Together met het schitterende nummer She Flies On Stange Wings. De Earring was echt wel Kees zijn favoriete band. We zijn regelmatig samen met Hans naar een concert van ze geweest.
  Jaren geleden heeft Kees zijn collectie singles aan mij gegeven. Er zaten ook daar echt heel goede bij oa de Stones met Angie. Afgelopen Kerst heb ik deze inclusief de singles van Irma aan Rowin gegeven. Had ik natuurlijk nooit moeten doen :-).

  Werk
  Kees heeft ruim 45 jaar voor dezelfde baas gewerkt. Eerst heette dat bedrijf ITB, daarna Brederode en weer later BAM. Naar zijn zin heeft hij het er altijd gehad, maar de laatste jaren was hij alle nieuwe regeltjes toch wel een beetje zat. Vorig jaar hebben we dan ook voorzichtig wat zitten rekenen om te kijken of hij met 65 jaar kon stoppen. Dat zag er allemaal prima uit. In januari van dit jaar zouden we dat weer oppakken. Helaas is het anders gelopen.
  Zeker de eerste jaren toen Kees begon met werken en hij nog thuis woonde kwam hij met de mooiste verhalen thuis. Vooral tijdens het avondeten kwamen ze ter sprake. Zoals die keer in 1975 (denk ik) toen hij vertelde dat er op de bouwplaats altijd een hok aanwezig is om je behoefte te doen. (Toen zij Kees gewoon schijthok!) Bij een van de hokjes ontbrak er aan de achterkant een plank. Toen een collega naar het schijthokje ging en zijn overall liet zakken om daarna te kakken in het gat in de grond hielden jullie een schep onder zijn kont. Jullie haalden de schep met de drol weg nadat de collega zijn behoefte had gedaan. Na afloop kijk je altijd even in de pot om te zien wat je geproduceerd hebt, de collega deed dat dus ook maar de drol was weg. Meteen deed die collega de overall naar beneden om te kijken of de drol in zijn overall was achtergebleven, ook zijn onderbroek klopte hij voor de zekerheid even uit. Terwijl Kees dit verhaal dus tijdens het eten vertelde kwamen we echt niet meer bij van het lachen.
  Wel mooi om te vertellen is dat toen ik dit verhaal tijdens Kees zijn ziekbed ophaalde hij het nog helemaal kon na vertellen, ook toen moesten we er weer smakelijk om lachen.

  Klussen
  Ja Kees was best wel handig, toch Rowin / Ramona? Ik heb daar ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Regelmatig zat ik met een probleempje, kreeg weer eens iets niet los of welke draad moest ook alweer waarin. Kees bellen en hij kwam weer even langs, of alleen of samen met Irma, meestal was het in 1 minuut geregeld. Met iets grotere klussen heeft hij me natuurlijk ook altijd geholpen. Was altijd wel mooi als je dan vroeg, “Kees kun je me zondag EVEN helpen”. Zei die altijd “even bestaat niet, maar ik kom”. En hij had altijd gelijk, het duurde altijd veel langer dan die “EVEN een paar minuten”. Maar hij was er wel altijd.

  Vanmiddag 7 augustus zal ik Kees voor de laatste keer zien en spreken. Ben nu best wel zenuwachtig. Ik kan me ook voorstellen dat het voor Kees een opluchting is, hij weet dat er geen uitweg is en dat de pijn alleen maar erger zal worden. Misschien is het ook een opluchting omdat je weet dat de toekomst, die voor ons allemaal de achterblijvers onzeker is, jou verder bespaart blijft. Ik ben er heel trots op dat Kees dit besluit heeft kunnen en mogen nemen. Het is een voorbeeld van hoe het moet, ik zal je nooit vergeten.

  Irma
  Toen Kees een jaar of 19 was kwam Irma in beeld. In de tachtiger jaren hadden jullie het moeilijk agv Irma haar ziekte. Wat ik altijd heel knap heb gevonden is dat je haar altijd trouw bent gebleven, je was gek op haar. Jullie kregen samen ook 2 schitterende kinderen Rowin en Ramona, die het nu, maar ook toen Irma overleed, super hebben gedaan. Toen Irma 2 1/2 geleden kwam te overlijden stortte je wereld echt helemaal in. De oude Kees hebben we daarna niet vaak meer gezien.

  Heden
  Gelukkig ontmoette je Tineke waarin je een maatje had gevonden om een en ander mee te ondernemen, kroegje / vakantietje etc. Ze heeft je de laatste maanden heel goed verzorgd, echt super. Tineke, dank je wel!

  Zaterdagmorgen 8 augustus. Vanmorgen is het echt de laatste keer dat ik Kees zal zien. Ga samen met Hans naar het huis van Tineke waar Kees de laatste maanden door Tineke is verzorgd. We hebben nog enkele laatste woorden met Kees kunnen spreken. Hij was echt nog heel helder in zijn hoofd, maar zijn lichaam was op.

  Het is fijn dat ik enkele herinneringen hier met anderen op deze manier kan delen. Eerst was ik van plan dit tijdens de plechtigheid op 13 augustus voor te lezen, maar dat lukt me echt niet.

  Tot slot
  Kees, het is nog steeds een gekke gedachte dat ik je nooit meer zal zien, alleen nog maar in mijn dromen net zoals ik Pa en Ma alleen nog maar in mijn dromen tegen kom. Tot ziens zeggen heeft geen nut, we weten beide dat het voorbij is. Ik heb je altijd een fijne toffe broer gevonden en ik mis je nu al.

  Rijk

  Op dinsdag nooit meer soep eten met Kees!
  Marga

Teken dit condoleanceregister

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *